Staatsbosbeheer

Wij kunnen niet zonder de samenwerking met Staatsbosbeheer. Het GordyksterBikeFest gaat over vele mooie paden en door prachtige natuurgebieden die worden beheerd door Staatsbosbeheer. Wij hebben vanaf de 1e editie van het GordyksterBikeFest met de boswachter afgesproken dat wij € 1,00 per deelnemer doneren aan Staatsbosbeheer. Het geld wat we vorig jaar hebben gedoneerd en wat we dit jaar gaan doneren gaat naar een prachtig project in Van Oordt’s Mersken in Súdeast Fryslân.

Wij zijn ontzettend blij met de goede samenwerking met Staatsbosbeheer.

De visdief is een vogel die zich goed thuis voelt in Van Oordt’s Mersken in Súdeast Fryslân. Door het verdwijnen van broedgelegenheden gaat het steeds slechter met deze soort en staat de visdief inmiddels op de ‘rode’ lijst. Met het aanbieden van alternatieve broedgelegenheden helpen we meer visdieven in Van Oordt’s Mersken aan een broedplek.

Staatsbosbeheer wil samen met vrijwilligers van Natuurvereniging Geaflecht een drijvend eiland bouwen om zo broedgelegenheid te creëren voor de visdief. In het verleden waren er in dit gebied al kleine drijvende vlotjes waar de visdieven met groot succes hebben gebroed. De visdief is een koloniebroeder. Met een groter drijvend eiland creëren we ruimte voor meer broedparen.

Staatsbosbeheer heeft geen reguliere financiering voor de bouw van een drijvend eiland. Met dit crowdfundproject zamelen we geld in voor het materiaal om een broedeiland te bouwen. Dit eerste broedeiland wordt een prototype en het uiteindelijke doel is om een nog groter drijvend broedeiland te realiseren en zo een duurzame broedlocatie voor de visdief te creëren in Van Oordt’s Mersken.

Wil jij een steentje bijdragen aan de realisatie van een drijvend broedeiland en zo de visdieven helpen? Doe mee en doneer dan nu!

Paula Swinkels
Boswachter van dit project

Volg Paula via de boswachtersblog

Voor meer informatie, kijk hier:
https://www.buitenfonds.nl/crowdfunding/projecten/project/drijvendvlonderpadoverdedeelenhttp