Gordykster Bike Fest 2020

Update 12 oktober:

Wat was het zondag 11 oktober een mooie dag. Vanwege de regen van de voorgaande dagen was het parcours behoorlijk pittig. Gelukkig hebben we heel veel positieve reacties ontvangen van de deelnemers.
Wij willen de deelnemers, alle vrijwilligers en sponsoren bedanken!
Daarnaast willen wij de gemeente Opsterland, Staatsbosbeheer en de vele landeigenaren hartelijk bedanken voor de samenwerking. Dankzij deze samenwerking hebben wij een mooie route kunnen creëren.
Houd er wel rekening mee dat wij deze toerstemming hebben gekregen voor het evenement op 11 oktober en dat je hier op andere momenten geen gebruik van mag maken.

Foto’s van Erik Homan zijn via onderstaande link te koop.

https://www.oypo.nl/1B56E20F4BEC0CA9

Foto’s van de organisatie zijn ook hier te bekijken/downloaden

https://photos.app.goo.gl/dcxHdzLJ7aguLFjd6

Contact GordyksterBikeFest
info@gordyksterbikefest.nl

Geen OktoberBikeFest dit jaar maar een “lightversie”, het GordyksterBikeFest. We kunnen gelukkig een evenement organiseren die voldoet aan de richtlijnen van het RIVM m.b.t. de coronaproblematiek.


Lekker mountainbiken over schitterende paden en single tracks. Je komt op plekken waar je nooit eerder bent geweest!
De route coördinatoren hebben niet stil gezeten en hebben 2 prachtige routes weten te creëren. Mede door de samenwerking met Staatsbosbeheer en vele particuliere landeigenaren is het mogelijk om een mooie toertocht aan te bieden.

Je kunt kiezen tussen 2 afstanden:

  • GordykserBikeFest 40 km (start tussen 10.00 uur en 11.00 uur).
  • GordykserBikeFest 60 km (start tussen 09.00 uur en 10.00 uur).

De start is op het speelveld van zwembad de Delte aan de Mientewei in Gorredijk.

Op de helft van je route kom je op Foodpoint de Prikkedam in Makkinga waar je de nodige energie kunt pakken voor de 2e helft van je tocht.

De finish is op het terrein van rugbyclub de Wrotters in Gorredijk. Als finisher van het GordyksterBikeFest ontvang je meteen na de finish de welverdiende halve liter pul met daarin 2 muntjes. 1 muntje is voor een biertje (of iets anders…) en het 2e muntje is voor een heerlijk braadworst. Zo houden we toch het Oktoberfest sfeertje erin!

Belangrijke informatie

  • Het GordyksterBikeFest gaat door!
    De maatregelen zullen strikt gehandhaafd moeten worden. Wij vragen van de deelnemers de maatregelen die wij moeten nemen te respecteren. Volg de aanwijzingen van onze medewerkers op. Door deze maatregelen is het mogelijk het GordyksterBikeFest te organiseren.
  • De stuurbordjes zijn gereed voor verzending, houd je brievenbus in de gaten!
  • Eén van de belangrijkste recentste maatregelen die wij helaas moeten nemen is dat het onderdeel “Bier en Braadworst” komt te vervallen. Hier krijgen wij geen toestemming voor. Wij hopen dat een ieder hier begrip voor heeft, het gaat tenslotte om het fietsen. Na de finish krijgt iedereen wel iets aangereikt maar de deelnemers moeten meteen door naar de auto/huis.
  • Houd de komende week de site en de app in de gaten voor. Ook zullen we via onze Facebook pagina nog het nodige communiceren.
  • Volg de aanwijzingen van onze vrijwilligers!!! Houd 1.5 meter afstand, ook bij het GordyksterBikeFest !!!